Min múlik az esküvő hangulata?

Az alábbiakban szeretném veletek megosztani az elmúlt 18 év tapasztalatát, melyet az alatt a több mint 500 esküvő alatt szereztem, ahol a No Stress Band zenekar játszott, valamint azokat a hallottakat, amelyeket olyanokról meséltek ahol nem mi zenéltünk. Az első és legfontosabb leszögezni való, hogy a szertartást követően a leglényegesebb dolog a ZENEKAR. Persze fontos a helyszín, a vacsora, a dekoráció, meg a vőfély is, de a csokiszökőkút, meg a jéghattyú és hogy milyen különleges masni van a vendégek háta mögött a széken….. hát, talán pár év távlatából már nem lesz annyira lényeges. Amire viszont mindenki emlékszik majd az az, hogy milyen volt a hangulat és ez kizárólag a zenekaron múlik. Sajnos azt tapasztalom, tisztelet a kivételnek, hogy mégis erre akartok a legkevesebbet költeni. Pedig higgyétek el, ha rossz a zenekar és itt nem csak a hangszeres és énekes tudásra gondolok, akkor a számotokra legkedvesebb nap pokollá változik. Nincs kellemetlenebb ilyenkor mint a tűz oltása, menteni a menthetőt, azaz hazaszaladni egy CD lejátszóért és megkérni a legjobb barátot, hogy az önfeledt szórakozás helyett kezelje inkább azt. Majd megbékélni a hallottakkal miközben a lelketek mélyén füstölögtök és átkozzátok azt a napot amikor a 30 ezerrel olcsóbb zenekart választottátok. De persze a másik véglet sem ritka, amikor egy tízszer drágább zenekart választanak csupán azért, mert valamelyik tagja egy ismert médiaszereplő. Utána meg csodálkoznak, hogy ennyi pénzért sem kaptak semmivel sem többet. Természetesen a buli nem lesz még ettől tízszer jobb, de kétszer jobb sem. Csodák nincsenek, jobb az arany középút! Nekem alapelvem minden felállásban a profi hangzás megtartása. És mivel ezen a téren sincsenek csodák, ezt csak professzionális hangszerparkkal és technikával, minden stílusban otthonosan mozgó zenészekkel, valamint jó énekhangokkal lehet elérni, amit szerencsére a No Stress Band mind magáénak tudhat.

Menetrend

És most pár gondolat arról a bizonyos mindent eldöntő hangulatról. El kell felejteni a 45 perces zenei blokkokat és a 15 perces szüneteket! Ezt azért írom, mert sok olyan zenekarról hallok akik így nyírnak ki egy esküvőt. Legalább 1 – 1½ órás menetek kellenek, hogy a buli beinduljon és szinten tartható legyen. Megjegyzem, nálunk a 2 óra folyamatos játék szinte már általános különösen éjfél után. Véleményem szerint nem kell sok játék sem egy esküvőre, mert az is csak szétszabdalja, leülteti a jó hangulatot. A torta és a menyasszonytánc úgyis megteszi a magáét. Tánc és buli kell. Ha este 6-kor kezdődik a rendezvény, kb. 7-tol fél 10-ig tart mire 130 vendég megvacsorázik és végre kezdetét veszi a nyitótáncotok. Mire beindul a buli 11-kor jön a torta, aztán éjfélkor a menyasszonytánc. Az igazi hangulat csak ezután veheti kezdetét, szóval alig marad idő az önfeledt szórakozásra (példánkban) hajnal 4-ig. Átlagos esetben azért ez elég szokott lenni, ami így nekünk 10 óra munkaidő. (Kb. 2 óra vacsorazene + 8 óra bulizene.) Természetesen mi szívesen játszunk tovább, akár reggel 6-ig is ha a kedves megrendelő igényli, de már extra óradíjért. És most magam ellen beszélek, de ezt nektek kell majd mérlegelni, hogy megéri -e a zsebetekbe nyúlni néhány fáradt, dülöngélő fazon kedvéért ahelyett, hogy inkább kihasználnátok a nászéjszaka utolsó óráit.

De egy biztos, hogy a No Stress Band egyforma szeretettel játszik és teremti meg a legjobb hangulatot a legszerényebb – és a legfényűzőbb esküvőn egyaránt. A pénztárcákhoz igazodva változtatható a zenekar tagjainak száma 2-től 5-6 főig, de egyéni kérésre bármilyen nagyobb létszámban is állunk rendelkezésre. SŐT, örömmel segítünk nektek a tánctanulásában is, melyhez egy ajándékkal szeretnénk hozzájárulni. Készüljetek profi versenytáncosok tanáraival a nagy napra és mi megajándékozunk benneteket egy grátisz magánórával 8000 Ft értékben. A részleteket a Híreinkben, illetve a www.tancazeskuvodre.hu oldalon találjátok.

Esküvői extrák

  • Vacsorára külön JAZZ ZENEKAR
  • 1½ órás SHOW műsorok
  • Sztár előadók fellépésének megszervezése
  • DJ
  • Karaoke

Szerző: Lőcsey Attila