Tagok

LŐCSEY ATTILA – ének, billentyű, szaxofon

Zenei tanulmányait 1979-ben kezdte a Nosz Margit Zeneiskola tangóharmónika szakán, majd ezzel párhuzamosan a Weiner Leó Zeneiskolában tanult klarinétozni. Tanárai Baricz Ferenc és Schuszter György voltak. A szaxofon játékot autodidakta módon kezdte. Énekesi pályája 1990-ben indult, miután Szendrő Mária tanítványaként sikeres vizsgát tett az OSZK ének szakán s „A” kategóriás előadóművészi minősítést kapott. Első televíziós szereplése a ’92-es Egri Táncdal Fesztivál volt. Ebben az évben lett a Liszt Ferenc Zeneakadémia Jazz Tanszakán tanító kiváló jazz zongorista és énekes Garay Attila magántanítványa, majd a szintén itt tanító Holczer Irma tanárnőtől tanult hangképzést olyan diákok társaságában, mint Gallusz Nikolett, Michelle Mirtill vagy Tisza Bea. Jelenleg Magyar Hajnal énektanárnő csiszolja baritonját, s Balogh Zoltán egyengeti balkezét…   Meridián, Szleng, majd 1994-től az első saját zenekar az Amulett énekese volt, melyet Barkaszi Gáborral alapított. A rockcsapat ’98-ban első helyen végzett a VI. Rock Pódiumon, ahol a fődíj mellett egy franciaországi club turnét nyertek. Még ebben az esztendőben megalapította a No Stress Band zenekart azzal a céllal, hogy szülessen egy olyan együttes amely minden feladatot megold, minden stílusban otthon van és minden színpadon megállja a helyét.


SOMORJAI ILONA  “Miss Bee”   –   ének

Már az általános iskolai évek alatt megmutatkozott tehetsége, sikeres résztvevője volt számos ének-zenei versenynek. Tanárai javaslatára, gimnáziumi tanulmányait már célirányosan folytatta a Könyves Kálmán Gimnázium Zenetagozatán. Ezután egy évet járt Kósa Zsuzsához az OSZK-ba, majd a Vasutas Zeneiskola Toldi Mária vezette musical iskolájában fejlesztette énektudását. De hiába a musical iránti szeretet, pályája hamarosan más irányt vett. Talán nem véletlenül…
1996-ban két lány társaságában belecsöppent az akkori popzene kellős-közepébe. 1997 júniusában jelent meg első nagylemezünk, melyből még abban az évben aranylemez lett. A lánycsapat neve Bestiák volt. Egy évre rá megjelent második albumunk is, mely szintén bearanyozódott. A harmadik korong 2000-benlátott napvilágot. 2002-ben új élet kezdődött számára de már a Bestiák nélkül, beléptek életébe az élőzenekarok. 2005 tavaszán ismerkedett meg Attilával a No Stress Band alapítójával. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal állandó tagja a zenekarnak. A No Stress Band mellett 2006 és 2011 között rendszeresen turnézott skandináv hajókon a szintén kiváló Pannónia Expressz Band énekesnőjeként.
2007-ben „Miss Bee” volt a magyar Moulin Rouge énekes dívája. Saját show műsorával azóta is szívesen lép fel a férfiak legnagyobb örömére 4 táncos hölgy kíséretében. Ugyanebben az évben lett tagja a Smile Showtime Big Band-nek is, ahol szintén közreműködik a mai napig.


KOVÁCS BÁLINT   –   gitár  

A grafikusművészi diploma megszerzése után, a ’90-es évek második felében kezdett komolyabb szinten, komolyabb zenekarokban és komolyabb helyszíneken gitározni. Számos műfajban és együttesben dolgozott, dolgozik jelenleg is melyeknek köszönhetően több országban is járt, rengeteg klubban lépett fel. Gitározik akár egyedül, néhány fős rendezvényen háttérzenészként, de több zenekarral koncertezik fesztiválokon, több tízezres nagyszínpadon is.
Alkalmanként reklámzenét és filmzenét is ír, legutóbb például Kocsis Ágnes Cannes-ban díjat nyert “Pál Adrienn” című filmjéhez.
Saját zenekarával (Sol Y Sombra) saját lemezein latin zenét játszik. Több latin produkcióban dolgozott, pl. a Sunmachine-ban, a Lucio Dominguez vezette Caribeat-ben, vagy a jelenleg is működő, többségében kolumbiai tagságú Tumba Y Quema-ban. Több műfajban is jól érzi magát. Szívesen játszik rock-ot, funk-ot, popzenét, illetve nyitott és érdeklődő más kultúrák zenéi iránt is, így közel tíz éve tagja a marokkói alapú világzenét játszó Chalaban-nak. Dolgozott a madagaszkári zenét játszó Malagasy Band-del és nemrég közös munkába kezdett egy spanyol trióval is.
A különböző zenekarokkal fellépett már Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Marokkóban. Itthon számos budapesti és vidéki klubban, fesztiválon, valamint nagyobb koncerttermben mint például a Művészetek Palotájában, a Vigadóban, a Trafóban, a Kongresszusi Központban.
Az aktív zenélésen kívül gitározást oktat magán és zeneiskolai keretek között is.


BALOGH ROLAND   –   gitár

Jazz gitár művész, zeneszerző. 1984-ben született, Budapesten. 6 éves korában kezdett el gitározni autodidakta módon, majd édesapja tanította. 12 éves korában beiratkozott az OSZK Zenei stúdióba ahol 2 évig tanult. 15 évesen ikertestvérével, Balogh Zoltán zongoristával III. helyezést értek el egy Budapesti Nemzetközi Jazz Fesztiválon. Egy évvel később különdíjas lett az első Szolnoki Jazzgitár versenyen, ahol a Zsűri elnöke Pege Aladár volt. 2001-ben beiratkozott a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol Tornóczky Ferenc majd Babos Gyula volt a tanára. Itt 2004-ben középfokú, majd 2007-ben felsőfokú szakmai végzettséget szerezett.
2008-ban zenekarával, a Finucci Bros Quartet-tel, melyet ikertestvérével alapított a Magyar Jazz Combo versenyen 2. helyezést értek el.
2009-ben egy demo cd alapján benevezett a világhírű Montreux-i Jazz gitár versenyre, ahol először beválasztották a világ 12 legjobb gitárosa közé, majd bejutott a döntbe s megynerte a versenyt. A zsűri elnöke a világhírű jazz gitár virtuóz Lee Ritenour volt.
A győzelem után a Gramy kiadó felkérte Rolandot, hogy készítse el első saját lemezét. Ez 2010 októberében debütált Twins Effect címmel. Még ebben az évben elindult Emilióval, a hazai zenei szakma elismert előadójával a Völklingen-i nemzetközi ének-gitár duó versenyen, ahol a 600 induló művész közül Roland és Emilió minősült a legjobbnak.
2010 nyarán a híres Laney cég kereste meg Rolandot, hogy adja nevét az LC-50 tipusú erősítőhöz, így elkészítettek neki egy saját signature modelt, melyet kifejezetten Lyndon Laneytől kapott.
Roland eddig elért sikereit 2010 novemberében Junior Príma Díjjal ismerte el Magyarország. Ez egy hatalmas elismerés 26 évesen, mivel jazz kategóriában egyedül Őt illették ezzel a díjjal.
2011 január 15-én meghívást kapott a Művészetek Palotájától, hogy önálló koncertet adjon egy világsztár muzsikus kíséretében. Roland a világhírű basszusgitárost, Matthew Garrisont hívta meg New Yorkból akivel fergeteges koncertet adtak. Az előadásnak olyan sikere és vízhangja volt, hogy 2011 március 30-án megismételték a koncertet Garrison nélkül az A38-as hajón majd nyáron Brooklynban, ahová személyesen Matthew Garrison hívta meg a zenekart saját színháztermébe.
2011 februárjában megkereste Rolandot a német GLM kiadó és megvette Twins Effect című albumának licenszét, így már nem csak hazánkban, hanem Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban és Ázsia egész területén kapható a lemez.
Roland szeretné megmutatni tehetségét a világ más pontjain is ezért jelenleg sokat foglalkozik európai és amerikai turnéjuk szervezésével. Szerencsére némi ideje azért marad ránk is és arra, hogy 2012-ben ismét besöpörjön egy első díjat, a Finucci Bros megnyerje a Jazzy Radió VI. Jazzy Dalversenyét. A győztes dal címe Szerelemre ébredt hajnalok.


BERKESI ALEX   –   basszusgitár

1972-ben született művész családban. Hivatalosan 6 éves kora óta foglalkozik zenével, de gyakorlatilag 2 éves korától édesapja id. Berkesi Sándor (Liszt-díjas karnagy) segíti az alapok, majd a magasabb szintű zeneelmélet elsajátításában. 8 évig hegedülni, 1 évig nagybőgőzni tanult. A basszusgitárral 19 éves korában kezdett el foglalkozni, autodidakta módon. A zenének köszönhetően a világ számos országában megfordult.  Kórussal hallotta  Ausztria, Németország, Hollandia, Franciaország, Szlovénia, Svédország, Finnország, Olaszország, Egyiptom, Mexikó és Anglia. Basszusgitárosként megcsodálhatta Görögország, Törökország, Egyiptom, Izrael, Németország, az USA, Mexikó, Chile, Argentína és Brazília.

Fontosabb zenekarai:
Take Five band (Görögország), George Kallman band (Németország), N’Joy band (Amerika), Honvéd Művészegyüttes Férfikara, Sunmachine, St Martin band, Tabáni István band
Megjelent szólólemezek:
Alex Berkesi plays Bach compositions on bassguitar (2000)
Alex Berkesi: Fehér (2004)
Alex Berkesi: Krisztus Urunknak áldott születésén (2009)


BALOGH ZOLTÁN   –   zongora, billentyűs hangszerek

Jazz zongora művész, zeneszerzö. 1984-ben született Budapesten. 6 éves korában autodidakta módon kezdett el zongorázni. 1996-ban iratkozott be az OSZK Zenei Stúdióba. 1999-ben ikertetstvérével III. helyezést ért el egy Budapesti Nemzetközi Jazz Fesztiválon. 2007-ben szerezte meg felsöfokú zenei végzettségét a Köbányai Zenei Stúdióban. 2008-ban a Magyar Jazz szövetség Jazz Combo Versenyén II. helyezést ért el saját zenekarukkal a Finucci Bros Quartettel. 2010-ben harmadik helyezést ért el a Montreux-i Jazz zongora versenyen, valamint középdöntös volt a 2010 októberében megrendezett Nottingham-i jazz zongora versenyen. 2012-ben a VI. Jazzy Dalverseny győztese lett ismét a Finucci Bros-szal; daluk címe: Szerelemre ébredt hajnalok. Számos zenekarban játszik, melyek mind más-más zenei stílust képviselnek. Többek között: Jazz, Fusion, Pop, Latin, R&B.


KEIZINGER ZSOLT   –    szaxofon, klarinét

Zenei tanulmányait az általános iskolában kezdte, ahol rögtön országos versenyt nyert, így tanárai javaslatára klarinét tanszakon folytatta képzését. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után jelentkezett a Magyar Honvédség Központi Zenekarába ahol 7 évig szólista státuszt töltött be. Ezt kiváló klarinét tanárainak köszönheti. (Kiss Gy László, Balogh József, Kovács Béla)  Ezután Németországba kapott szalonzenekari szerződést, ott került komolyabb kapcsolatba a szaxofonnal. Ekkor kezdte meg tanulmányait Muck Ferenc Emerton díjas szaxofonművésznél, hogy a könnyű- és a jazz zenében is tökéletesítse szaxofon tudását. Jelenleg Stencli Tamás kiváló szaxofonos kontrollja mellett fejleszti magát. Pályafutása alatt sokat dolgozott Körmendi Péter stúdiójában ismert előadók session-zenészeként, mint Aradszky László, Csocsesz, Fenyő Miklós, Galambos Lajos, Irigy Hónajmirigy, Karda Bea, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Mága Zoltán, Payer András, Solymos Tóni, Szandi, Szolnoki Péter, Zséda. Tagja volt Galambos Lajcsi zenekarának, így rendszeresen fellépett a Szuperbuli című tévéműsorban is. Több ezres közönség előtt zenélt a Bon-Bon zenekar élő koncertjein. A stúdió és a tévéfelvételek mellett párhuzamosan szerzett tapasztalatot esküvői és báli rendezvényeken, ahol nem csak szaxofonozott, hanem billentyűsként és énekesként is közreműködött. Munkahelye a Készenléti Rendőrség Zenekara, melynek szólistája is. Az együttes nagy sikerrel játssza koncertjein saját szerzeményét, amit maga hangszerelt és írt két szóló klarinétra.